top of page

APK-keuring

APK - KEURING

Zeer scherp tarief voor uw jaarlijkse APK - keuring

REPARATIE

Na overleg repareren wij direct eventuele gebreken bij de APK keuring

BANDENSERVICE

Laat ons u helpen om goed contact met de weg te houden

APK-keuring bij Garage Zijlstra

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Bij Garage Zijlstra in Wormerveer helpen we u graag om aan de APK-eisen te voldoen. Garage Zijlstra is een door de RDW erkend APK-bedrijf.  

 

Wat is een APK?

Als uw voertuig APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Bij de APK-keuring wordt uw auto gecontroleerd op belangrijke punten. Op het keuringsrapport geeft de APK-keurmeester de reparatie-, afkeur-, en adviespunten aan. Adviespunten zijn gebreken die nu nog niet tot een afkeuring leiden, maar die u wel binnenkort moet vervangen of repareren. Als het voertuig is afgekeurd is, staan er afkeurpunten op het rapport.

 

Hoe werkt het?

  1. U maakt een afspraak bij Garage Zijlstra voor een APK-keuring

  2. De APK-keurmeester van Garage Zijlstra keurt uw voertuig voor een zeer scherp tarief

  3. Na de keuring ontvangt u een APK-keuringsrapport, ook bij een mogelijke afkeuring

  4. U hoort direct of er eventuele APK-afkeurpunten zijn en tegen welke kosten deze hersteld kunnen worden

 

Controle door de RDW

De RDW controleert of de APK-keuringen goed zijn uitgevoerd. Dit gebeurt door middel van steekproeven. Is uw auto voor een steekproef geselecteerd, dan bent u verplicht hieraan mee te werken. De APK-controleur van de RDW is binnen 90 minuten bij uw auto aanwezig.

APK lichte voertuigen

Wij mogen alle voertuigen APK-keuren tot een gewicht van 3500 kg, dit geldt voor zowel benzine- als dieselvoertuigen.

Alle auto’s vanaf 1 januari 2006 moeten worden uitgelezen volgens een bepaald protocol. Garage Zijlstra voert dit uit met een EOBD Tool, bij afwijkingen zal hier een uitstoot test gedaan moeten worden en soms is dit tegen meerprijs.

Camper APK keuring

Zoals u zelf misschien al ervaren hebt is een camper vaak groot en zwaar, hiervoor hebben wij een hefbrug beschikbaar met een hefvermogen van maximaal 5000KG, bij een camper APK keuring kunnen er afwijkende kosten met zich meebrengen, voor meer info kunt u contact met ons opnemen. 

bottom of page