top of page

Chiptuning bij Garage Zijlstra

Chiptuning is een term dat gebruikt wordt voor het proces motormanagement optimalisatie van personenauto's. Het doel van motormanagement optimalisatie is om de motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. Een specialist op het gebied van motormanagement optimalisatie is Garage Zijlstra.

 

Wat is een chiptuning?

Elke autofabrikant calculeert bij het afleveren van een auto een veiligheidsmarge. Deze veiligheidsmarge heeft als doel dat de auto onder de meest extreme omstandigheden en bij inferieure brandstoffen en motorolie blijft functioneren. In Europa zijn omstandigheden ten aanzien van brandstof-, oliekwaliteit en onderhoudsinterval goed te noemen. Dit geeft chiptuning organisaties de mogelijkheid om iets van de veiligheidsmarge te benutten zonder schade aan de motor te richten.

 

Wat gebeurt er tijdens een chiptuning?

Elke injectiemotor is voorzien van een ECU, de zogenaamde Electronic Control Unit. De ECU regelt onder andere de injectie, de lucht/brandstof verhoudingen en het ontstekingstijdstip. Dit allemaal als functie van parameters, zoals: toerental, temperatuur en dichtheid van de lucht, stand van het gaspedaal, accuspanning etc. Bij turbomotoren bepaalt de ECU ook de laaddruk. Al deze gegevens worden verzameld door één of meerdere (EPROM)-chips. Tijdens een chiptuning wordt de originele opgeslagen informatie in de chip(s) vervangen door geoptimaliseerde gegevens om het vermogen en het koppel te verhogen. Het resultaat is een aangenamer en vlotter motorkarakter. Garage Zijlstra houdt tijdens het optimaliseren rekening met de geldende Europese emissie-eisen.

Welke kosten brengen zich mee?

De kosten van chiptuning zijn € 279,00 (vanaf) de prijs hangt af welke methode wij moeten toepassen om de chiptuning mogelijk te kunnen maken, er zijn voertuigen waar de ECU eerst gedemonteerd moet worden en op professionele wijze een connectie moet worden gemaakt in de computer, vele voertuigen kunnen doormiddel van een obd2 aansluiting worden herschreven, dit is een verbinding die vanaf het jaar 1997 bij vele auto's zijn toegepast. Voor meer info kunt u kont met ons opnemen.

Bereken hier uw vermogenswinst en wat de mogelijkheden zijn

bottom of page