top of page

Bandenservice

REPARATIE

Snel weer de weg op na vakkundig herstel van uw wagen

ONDERHOUD

Wij zorgen er voor dat u zo lang mogelijk van uw auto kunt genieten

BANDENSERVICE

Laat ons u helpen om goed contact met de weg te houden

Bandenservice bij Garage Zijlstra

Bandenservice bij Garage Zijlstra

De conditie van uw autobanden heeft een direct effect op uw rijcomfort en uw veiligheid. Daarom is het van groot belang om uw autobanden in goede conditie te houden en tijdig te vervangen. Daarnaast is het belangrijk dat uw banden goed zijn gebalanceerd. Bij Garage Zijlstra in Wormerveer helpen we u graag bij het maken van de juiste bandenkeuze. Ook verzorgen we graag de opslag van uw banden.  

 

Vervanging van banden

Er gelden enkele regels rondom autobanden. Zo mogen de banden geen beschadiging tonen waarbij het karkas zichtbaar is. De banden mogen ook geen uitstulpingen vertonen. Verder moet het profiel van de hoofdgroeven van de banden minimaal 1,6 mm bedragen. Ook de wijze van montage en de bandenspanning zijn van belang. Wanneer een van bovenstaande punten niet meer op orde is, dienen de banden te worden vervangen. Garage Zijlstra helpt u graag bij het vervangen van uw autobanden. De monteurs kunnen u op de hoogte brengen van de verschillende bandenopties en de bijhorende kosten.

 

Winterbanden

Steeds meer automobilisten in Nederland kiezen voor winterbanden in het winterseizoen. Winterbanden bieden vanaf 7 graden Celsius en daaronder meer grip dan zomerbanden. Niet alleen op sneeuw, maar ook op een nat wegdek. En dat laatste komt in Nederland natuurlijk veelvuldig voor. Voor de rijveiligheid in de winter zijn winterbanden dus van groot belang. Garage Zijlstra adviseert u graag over de verschillende winterbanden die op uw auto passen.

 

Zomerbanden

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7 graden Celcius. Zomerbanden zijn ontwikkeld om een maximale grip en lange levensduur te bieden bij zomerse temperaturen. Doordat de hogere temperaturen in de zomer kan de band van een hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Daardoor heeft uw auto met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager brandstofverbruik. Ook zijn zomerbanden goedkoper dan winterbanden en zullen ze langer meegaan ten opzichte van winterbanden. Garage Zijlstra adviseert u graag over de verschillende zomerbanden die op uw auto passen.

 

Bandenopslag van zomerbanden en winterbanden

Het opslaan van uw zomer- of winterbanden neemt veel ruimte in beslag. Garage Zijlstra heeft een zeer scherp tarief voor bandenopslag. U banden worden opgeslagen in een droge en verwarmde ruimte. Is het weer tijd voor een bandenwissel dan verzorgen onze monteurs dit in een handomdraai.

 

Herstel van een lekke band

Niks vervelender dan een lekke band. Rij op elk moment even langs om uw lekke band te laten herstellen. Voor de zekerheid kunt u ook even bellen. Meestal kan een lekke band snel worden hersteld. Is de schade groter, dan kan Garage Zijlstra de band vervangen. De snelheid van afhandeling is dan afhankelijk van het bandentype.

Uitlijnen

Het uitlijnen van de wielen van een motorvoertuig is het proces waarbij afwijkingen in de wielstanden worden gecorrigeerd. Deze afwijkingen kunnen zijn ontstaan door het raken van een stoeprand, over een grote steen of door een gat in de weg rijden.

Bij een auto met wielstandafwijkingen kunnen verschillende klachten voorkomen. De belangrijkste in verband met de koersstabiliteit zijn:

  1. de auto trekt naar één kant

  2. de auto stuurt zwaar

  3. de auto stuurt te licht

  4. de auto is niet koersvast (zigzag- of pendelkoers)

bottom of page